Woonkoppel Makelaardij
Direct contact

Sportparklaan 32 Tiel

Omschrijving

Hip en tof!

Een verbouwing met een visie en een heldere doelstelling maakt dit één. Een ware metamorfose ondergaan, waardoor het een verrassend object geworden is en waarbij je van de ene verbazing in de andere valt. Door de jaren heen hebben wij veel bijzondere objecten voorbij zien komen, maar dit is er wel zo een die echt blijft hangen.

Ruim 2 jaar geleden viel de huidige eigenaar als een blok voor dit charmante dijkhuis. Hij kocht deze woning in de wetenschap dat het object geheel gerenoveerd diende te worden. Hij viel voor de uitstraling, het verrassende effect en zag de potentie. “Hier kan ik echt iets heel gaafs en eigens van maken” aldus de eigenaar. Wij kunnen zeggen dat hij hier ruimschoots in geslaagd is!

De visie voor de verbouwing was duidelijk. Het moest een jong, fris, dynamisch en eigentijds huis worden met behoud van het authentieke karakter. Men is erin geslaagd om de juiste balans te vinden in de mix tussen strak en modern én het authentieke karakter.

Aangezien het geen standaard woning, en daarmee indeling betreft, verwijzen wij je naar de plattegronden om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. Op de bel etage heeft de woning jou een heerlijke lichte woonkamer met houtkachel te bieden en een uitzonderlijk luxe keuken welke perfect is voor de ruimte. Het is een lust voor het oog en helemaal van deze tijd. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de gehele achtertuin. Tot slot op deze woonlaag een werkkamer.
De verdieping is ingericht als een mooie loft. De ruimtes lopen hier mooi in elkaar over; een slaapkamer, werkkamer, kleedkamer en schitterende, royale en luxe badkamer. De dakkapel over nagenoeg de gehele breedte maakt het nog indrukwekkender.
Het souterrain kan op meerdere manieren in gebruik worden genomen. Denk hierbij aan een mooie wijnkelder, atelier, maar ook als slaapkamers. Je kinderen en/of gasten hebben hier hun eigen badkamer met douche en toilet.

Iets wat wij niet zo vaak zien in oude panden, is dat het geheel beschikt over een A +++ energielabel! Ook dit was een duidelijke doelstelling, energieneutraal zijn. Heel knap gedaan door goede isolatie (volledig), een warmtepomp, elektrische boiler en 35 zonnepanelen.

Het geheel moest niet alleen geschikt zijn om te wonen, maar ook om te werken en te relaxen. Het royale bijgebouw van 55 m2 is met deze doelstelling gebouwd. De werkruimte bestaat uit twee behandelkamers en een toiletruimte. Ideaal voor een aan huis gebonden beroep of een fijne plek om thuis te kunnen werken. Het relaxen kan in je eigen wellness. Wat een luxe is dit! Een professionele sauna, douche, voetenbad en buiten in de overkapping staat de jacuzzi. Je hoeft weinig fantasie te hebben om te begrijpen dat dit ronduit genieten is.

De tuin is net zo indrukwekkend als de opstallen. De achtertuin is circa 39 meter diep en heeft je heel veel vrijheid en privacy te bieden. Er is een fraaie basis gelegd. Aan de nieuwe bewoners de schone taak om dit af te maken en naar eigen invulling vorm te geven.

Indeling woonhuis
Souterrain: te bereiken via de tuin aan de achterzijde of via de trap vanaf de begane grond. Hal, 4 kamers met veel mogelijkheden, technische ruimte met warmtepomp en boiler, badkamer.
Begane grond: entree, hal, toilet, werkkamer, woonkamer met houtkachel en luxe keuken met al het denkbare apparatuur.
1e Verdieping: loft, deze imposante ruimte is in gebruik als slaapkamer, werkruimte, inloopkast en luxe badkamer met dubbele douche, ligbad en toilet, vaste trap naar vliering.

Indeling bijgebouw
Entree, hal, toiletruimte, twee werkplekken/behandelkamers, technische ruimte, wellness voorzien van wastafels, voetenbad, sauna, grote douche en overkapping voor de jacuzzi.

Samenvattend:
– Indrukwekkende dijkwoning
– Geheel gerenoveerd in de afgelopen 2 jaar
– Eigen karakter
– 232 m2 woonoppervlakte!
– 696 m2 perceeloppervlakte
– Flink bijgebouw van 55 m2
– Luxe wellness
– Werken aan huis
– Goed geïsoleerd
– Warmtepomp
– Energielabel A+++!
– Luxe keuken
– Luxe badkamer
– Loft
– Vrij uitzicht
– Parkeren op eigen terrein

De verbouwing is voor jou gedaan, jij hoeft nu alleen nog maar te genieten van dit moois.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Herenhuis, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1901
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
232 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
11 m²
Externe bergruimte
66 m²
Perceel
696 m²
Inhoud
780 m³

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, inloopdouche, ligbad, toilet, vloerverwarming, wastafel
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Airconditioning, dakraam, glasvezel kabel, mechanische ventilatie, natuurlijke ventilatie, rookkanaal, tv kabel, zonnepanelen

Energie

Energielabel
A+++
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Houtkachel, vloerverwarming geheel, warmtepomp
Warm water
Elektrische boiler eigendom

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Tiel H 1407
Oppervlakte
567 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
969-H-1407
Perceelnaam
Tiel H 3250
Oppervlakte
129 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
969-H-3250

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein, openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken

Video

Overige media